Dropteknik

Vad är det som smäller? undrar nog många ute i väntrummet. Svaret är att det är någon av oss som behandlar med dropteknik. Det har använts väldigt länge framförallt i USA men har inte slagit igenom så stort i Sverige ännu. När man behandlar med dropteknik har man en dropplatta till sin hjälp. Man lägger den led man bedömt behöver få bättre rörlighet på plattan, lyfter upp plattan ca 1 cm, när man sedan manipulerar eller knuffar till den stela leden så slår plattan ihop med hög hastighet. Enligt fysikens lagar kan man genom att öka hastigheten dra ner på kraften i manipulationen och ändå få en tillräcklig impuls. Den låga kraften gör också att man kan lägga ett mjukare tryck mot leden. Ibland räcker det med en impuls, ibland krävs upprepade droppar. Om vi väljer en vanlig manuell teknik eller drop utgår alltid från vilken teknik vi tror är mest effektiv och snällast, men alla leder i nacke, rygg, bäcken, armar och ben kan behandlas med den här tekniken.

Många som mår bra av manipulation i nacken men som tycker det är läskigt att låna ut nacke och huvud till terapeuten tycker att drop är mycket lättare att stå ut med. Fötter är också mycket tacksamma att behandla med drop då det är en stum men samtidigt neurologiskt komplex konstruktion. Man måste ha en hög impuls för att åstadkomma en ökad rörlighet i foten men vill inte att det ska göra ont vilket det ofta gör när man behandlar utan drop.

Stela höftleder blir ofta snabbt och hållbart rörligare.

Lederna kring skuldran, som ofta behöver behandling vid axelbesvär, kommer man också åt på ett skonsamt sätt med dropteknik.

Undrar ni något om droptekniken eller om din åkomma kan vara enklare att behandla med drop så är det bara att höra av sig.