Kiropraktik

En kiropraktor behandlar besvär eller skador som orsakas av störningar i samspelet mellan muskler, leder och nervsystem.
Det är en bred behandlingsform som innefattar utredning, behandling och rehabilitering.
Ofta ligger behandling av ryggraden i fokus då delar av ryggraden kan ha betydelse för lokala besvär eller symptom som uppstår i andra delar av kroppen.

– Nacke och bröstrygg: huvudvärk, smärta i nacke och bröstrygg, nackspärr, yrsel, axelbesvär, tendiniter (seninflammationer), domningar i armar och fingrar.
Även problem och smärta kring käkleden.
– Ländrygg: ryggskott, ischias, domningar i benen, gångbesvär
– Armar/händer: musarm, tennis-/golfarmbåge, stukningar, vrickningar
– Ben/fötter: knäskador, stukningar, vrickningar

Kiropraktorn behandlar också annat än smärta. Då besvären kan vara nedsatt rörlighet, stelhet eller överbelastade och spända muskler.

Dropteknik

När vi manipulerar eller justerar leder använder vi ibland dropteknik. När man behandlar med dropteknik har man en dropplatta till sin hjälp. Man lägger den stela leden på plattan, lyfter upp plattan ca 1 cm, när man sedan manipulerar leden så slår plattan ihop med hög hastighet. Enligt fysikens lagar kan man genom att öka hastigheten dra ner på kraften i manipulationen och ändå få en tillräcklig impuls. Den låga kraften gör också att man kan lägga ett mjukare tryck mot leden. Om vi väljer en vanlig manuell teknik eller drop utgår vi alltid från vilken teknik vi tror är mest effektiv och snällast, men alla leder i nacke, rygg, bäcken, armar och ben kan behandlas med drop. Många patienter tycker att drop är en behaglig behandlingsmetod där det är lätt att slappna av, framförallt vid behandling av nacken. Alla terapeuter på Citykliniken använder drop. 

Kontakta oss gärna om du vill höra efter vilken behandling som kan passa just dig.

Du kan även boka tid här.

Kiropraktik Citykliniken i Örebro