Sjukgymnastik/Fysioterapi

Sedan 2014 är fysioterapeut den nya titeln för sjukgymnast. Fysioterapeuter arbetar överallt på sjukhus, vårdcentraler, företagshälsovård och kliniker med vårdavtal. De arbetar ofta brett med många olika patientgrupper.

Sjukgymnastik/Fysioterapi på Citykliniken

Grunden i vår fysioterapi är manuell behandling och träning i olika former. I den manuella behandlingen använder vi en kombination av tekniker från naprapati, osteopati och kiropraktik. Vår helhetssyn innebär att vi inte alltid behandlar där det gör ont utan där vi bedömer att problemet sitter. Det innebär att vår diagnostik och behandling kan se annorlunda ut och vi kan ha något att tillföra även om tidigare besök hos fysioterapeut inte gett resultat. Du får alltid information om vad du mår bra av att göra och vad du bör undvika. Du får oftast träningsråd och de anpassas alltid efter dina behov och förutsättningar. Ibland kombineras behandlingen hos Arvid med akupunktur eller stötvåg.

Dropteknik

När vi manipulerar eller justerar leder använder vi ibland dropteknik. När man behandlar med dropteknik har man en dropplatta till sin hjälp. Man lägger den stela leden på plattan, lyfter upp plattan ca 1 cm, när man sedan manipulerar leden så slår plattan ihop med hög hastighet. Enligt fysikens lagar kan man genom att öka hastigheten dra ner på kraften i manipulationen och ändå få en tillräcklig impuls. Den låga kraften gör också att man kan lägga ett mjukare tryck mot leden. Om vi väljer en vanlig manuell teknik eller drop utgår vi alltid från vilken teknik vi tror är mest effektiv och snällast, men alla leder i nacke, rygg, bäcken, armar och ben kan behandlas med drop. Många patienter tycker att drop är en behaglig behandlingsmetod där det är lätt att slappna av, framförallt vid behandling av nacken. Alla terapeuter på Citykliniken använder drop men Lars-Olov är den som gör det mest genomgripande, hör av dig till honom om du undrar något kring dropbehandling.

Kontakta oss gärna om du vill höra efter vilken behandling som kan passa just dig.

Sjukgymnast Citykliniken i Örebro